Skördetiden fortsätter och ett riktigt bra sätt att använda upp all sin zucchini är att fräsa på den och slänga ned den i en paj tillsammans med tomat och fetaost! Servera med en god sallad så är middagen komplett!
Du behöver:
- 45 minuter
- 4 pers
Pajskal - 3 dl vetemjöl
- 125 g kallt smör
- 3 msk iskallt vatten
Fyllning
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 0,5-1 dl creamfraich
- 1 zucchini
- 10 körsbärstomater
- 1 pkt fetaost
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Börja med pajskalet. Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
- Skala (om det behövs) zucchinin och dela den på mitten och skär halvmånar av den. Halvera tomaterna.
- Stek zucchini och tomat i olivoljan tills att tomaten har släppt det mesta av sin vätska och allt är mjukt. Salta och peppra.
- Lägg ned zucchini och tomat jämnt i pajskalet och bryt över fetaosten, stora bitar är att föredra.
- Knäck ned ägg och häll ned mjölk i en bunke och vispa sönder ägget. Blanda ned creamfraich och vispa till jämn smet. Häll det över pajfyllningen.
- Grädda i ugnen på 225 grader ca 30 minuter eller tills att pajen har fått fin färg.
Servera!