Enkel och härligt smakrik yakiniku-tolkning som luktar och smakar Asien! Laga det!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 port ris
- 400 g blandfärs eller vegofärs
- 1 msk sesamolja
- 1 röd chili
- 5 cm ingefära
- 3 klyftor vitlök
- 1 msk socker
- 1 knippe salladslök
- 1 lime
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl socker
- 0,5 dl ljus soja
- 4 ägg
- ev. koriander
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisning. Stek ägg.
- Blanda 0,5 dl socker, 0,5 dl soja och 0,5 dl vatten i en kastrull och låt det koka upp så att sockret löser sig.
- Stek köttfärsen på hög värme i panna så den får ordentligt med färg. Lägg över köttfärsen i en skål.
- Fräs finhackad chili, ingefära och vitlök i sesamoljan några minuter. Tillsätt 1msk socker och lägg tillbaka köttfärsen.
- Häll ned såsen och blanda ner skivad salladslök och pressa över limen.
- Servera allt med stekt ägg och topp ev med koriander.