Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Vegetarisk svamplasagne

Jag är ju generellt en köttfärs kille men ibland så kan man ju ändå vidgavyerna och se till andra köttiga råvarukällor! Då är det tur att man gillar svamp, för här hör vi champinjoner iställer! Till och med 1,5 åringen gillade det!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 1 l mjölk
  • 100 g smör
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g champinjoner (färska
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g smör
  • 2 msk vitt vin
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g lasagneplattor
  • 3 dl finriven parmesanost

Gör såhär:

  1. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull och sikta ner mjölet under omrörning, tillsätt mjölken under omrörning. Rör tills det blir krämigt på svag värme. Smaka av med salt. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa eller skölj svampen väl. Skär i skivor. Skala och skiva vitlöken.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med olja. Fräs svampen och vitlöken med salt och peppar några minuter. Tillsätt hälften av smöret och stek tills svampen blir gyllenbrun. Häll i vinet och låt koka in. Ta från värmen och blanda i persilja.
  4. Smörj en ugnssäker form, ca 30 x 20 cm (för 4 port) med smör. Lägg i lasagneplattor så att det täcker botten. Varva sedan bechamelsås, svampfräset och parmesanen med lasagneplattor. Avsluta med bechamel, parmesan och klicka på resten av smöret.
  5. Ställ in i mitten av ugnen 25–30 minuter, tills den är gyllenbrun och plattorna är mjuka.
  6. Servera med en härlig sallad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *