Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Ugnsrostad sötpotatis och blomkål med kryddkorv

Den här rätten serverar vi med Bea! Inte såndär riktig utan en majonäs som är smaksatt som bearnaise. Du kan köpa den på burk, eller så vispar du ihop en egen. Du väljer själv! Gott blir det i alla fall!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 700 gram sötpotatis
  • 1 huvud blomkål
  • 4 salladslökar
  • ca 3-400 gram kryddkorv
  • 1 burk med färdig bearnaisesås
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta sötpotatisen och skär den i klyftor. Skär ned bomkålen i grova buketter. Blanda sötpotatisen med ca 1 msk olja och krydda den med salt och peppar. Lägg upp på en ugnsplås och rosta i ugnen ca 25 minuter.
  3. När hälften av tiden har gått så tar du ut plåten och rör runt potatisen och lägger med blomkålen. Rosta ytterligare va 10-15 minuter.
  4. Strimla salladslöken fint. Stek eller grilla korvarna tills de fått fin färg och är genomvarma.
  5. När det är färdigt i ugnen så blandar du sötpotatisen och blomkålen med den finhackade salladslöken.
  6. Servera den rostade sötpotatisen och blomkålen med korvarna och härlig bearnaisesås. Kanske också en sallad?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *