Varför funkar torsk och tomat så bra? Oklart men det gör det! Och när det finns härlig färskpotatis och gott smör, då blir det så gott det bara kan bli! Uteslut inte groddarna, de kostar typ inget och du kan toppa all mat med de, eller varför inte på mackan?!
Du behöver:
- 30 minuter
- 4 pers
- 600 gram torskfilé (frysta filer funkar kanon, dock tinade)
- 175 gram smör
- 1 klyfta vitlök
- 500 gram körsbärstomater
- 500 gram färskpotatis
- 1 rödlök
- 1 paket alfa-alfagroddar
- 2 tsk vitvintvinäger
- 1 knippe basilika
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 125 grader. Salta fisken och låt den stå och dra några minuter. Lägg den sedan på plåt med bakplåtspapper.
- Koka potatisen mjuk.
- Hacka vitlök och rödlök och skär tomaterna i klyftor eller halvor. Strimla basilikan.
- Baka torsken ca 10 minuter i ugnen.
- Bryn smöret i en stekpanna, sänk värmen och tillsätt löken. Tillsätt därefter tomater, vinäger, potatis och basilika. Blanda runt väl.
- Servera den bakade torsken med de smörslungade grönsakerna och toppad med groddarna!