Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Ugnsbakad torsk med krämig pestosås

Allt krämigt är ju nästan alltid gott. Allt med pesto är nästan allt gott! Ja ni förstår, det här är gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 45 minuter
  • 900 g fast potatis
  • ca 600 g torskfilé
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk pesto med basilika
  • salt
  • peppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 250 g körsbärstomater

Gör såhär:

  1. Tina torsken (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och koka potatisen. Blanda majsstärkelse, grädde och mjölk i en kastrull, koka upp under omrörning.
  4. Rör ner peston i såsen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och rör i.
  5. Ansa och strimla salladslöken och skär tomaterna i halvor.
  6. Lägg torsken i en ugnssäker form och häll över den varma såsen och lägg på tomater och salladslök, tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter.
  7. Servera med den kokta potatisen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *