Lax känns som att det är måndagens fisk?! Oavsett dag så är det en riktig hit med lax och fetaost, tillsammans med en matig matvetesallad så blir det en riktig kanon middag! Grymt att starta veckan med!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 port lax (ca 150 gram per pers)
- 4 port matvete (gärna durum)
- 1 pkt fetaost
- 2 dl cream fraich
- 1 förp vårlök
- 1 ask körsbärstomater
- 0,5 gurka
- 1 påse (70 gram) spenat
- 0,5 citron
- salt
- citron peppar
Gör såhär:
- Koka matvetet enligt anvisning på paketet.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka 2 stjälkar vålök och blanda med cream fraich och saften från 0,5 citron. Smula ned fetaosten och tillsätt i cream fraichen. Smaka av med salt och peppar.
- Salta fisken och lägg den i en ugnssäker form. Bred ut fetaosteblaningen över fisken och baka i ugnen ca 20-25 minuter eller tills en innertemperatur på fisken ca 50 grader.
- Skär ned tomat och resten av salladslöken samt hacka gurka.
- Låt matvetet kallna något innan du blandar det med tomat, gurka och salldslök. Toppa med spenaten.
- Servera fisken tillsammans med matvetesalladen.