Fisk + Citron är verkligen en match made in heaven! Det är så konstigt sådär med smaker som matchar varandra sådär perfekt, men det är väl bara att tugga i sig! Den här såsen är riktigt grym, köp aldrig mer färdig citronsås!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 port lax
- 1.5 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 st Citron, det rivna skalet och 1-2 tsk av saften
- 2 krm gurkmeja
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Salta och peppra laxen runt om och baka den därefter i ugnssäkerform med lite olja i ugnen ca 10-15 minuter, eller tills en innertemperatur på 50-52 grader.
- Blanda grädde och creme fraiche i en kastrull.
- Hacka upp fiskbuljongtärningen och häll ned i kastrullen (den löser sig lättare så).
- Riv ned skalet från citronen (det gula, inget vitt) i kastrullen och pressa ned saften.
- Låt allt samman koka upp.
- Tillsätt därefter gurkmeja, det smakar inget så du bestämmer mängden utifrån hur gul du vill att den ska vara.
- Servera med kokt potatis, kanske en morot och några ärtor!