Otroligt gott! Den här rätten är en riktig ”go-too” rätt där man nästan inte förstår hur gott det faktiskt kan vara med lite potatis och smör. Det är främst den härligt fylliga potatisen som lyfter hela rätten, den agerar både bukfylla och sås! Rekommenderas verkligen!
Du behöver:
- 30 min
- 4 pers
- 400 gram kokt potatis, gärna färskpotatis eller annan fast potatis
- 3 msk skuren gräslök
- 50 gram rom
- 1 dl vitt vin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk finhackad scharlottenlök
- 250 gram rumsvarmt smör
- salt
Gör såhär:
- Hacka löken fint.
- Koka ihop vin, vinäger och lök i en kastrull på medelvärme tills det återstår cirka 3 msk vätska.
- Vispa ned klickar av smöret i omgångar under konstant vispning. Se till att såsen bubblar under tiden du vispar ned smöret.
- Mixa såsen med stavmixer tills den är slät.
- Blanda samman såsen med den förkokta potatisen och vänd ner gräslöken.
- Servera med en bit valfri fisk, går bra till både lax och annan vit fisk!