Att börja veckan med fisk känns alltid som en bra idé! Fryst fisk är oerhört underskattat och ofta är färsk fisk överskattad. Ofta tycker jag att den färska fisken inte är så färsk, den har ofta legat lite länge. I det här fallet så funkar fryst minst lika som som färsk!
Du behöver:
- 4 pers
- 25 minuter
- 600 g torsk
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 25 g smör
- 1 tsk paprikapulver
- 1 dl ströbröd
- 1 dl hackad persilja
- 1 1/2 dl riven ost
- 1 citron
- 3 dl gräddfil
- potatis
- haricots verts och citronklyftor
Gör såhär:
- Tina fisken om den är fryst.
- Sätt ugnen på 200˚C. Skala och koka potatisen.
- Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner paprikapulver, ströbröd, persilja och ost. Fördela brödblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- Riv skalet av citronen och skär den i klyftor. Blanda gräddfil och citronskal, smaksätt med salt och peppar. Koka haricots verts och potatis.
- Servera fisken med kokt potatis, haricots verts, citronsås och citronklyftor.