Fisk och ärtor är en sån där grej som bara funkar och funkar superbra. Men om man piffar till det lite så kan det blir underbart, här gör jag en enkel pesto och snor runt potatisen i det och serverar det med en härlig stekt bit torsk!
Du behöver:
- 30 minuter
- 4 pers
- 4 bitar torskrygg
- 600 gram potatis
- 200 gram frysta ärtor
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl riven parmesan
- olja
- 10 cm pepparot
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Salta torsken runt om och låt den stå och dra ca 10 minuter innan stekning.
- Koka potatisen mjuk.
- Blanda samman ärtor, vitlök, parmesan och 2 msk olja i en bunke. Mixa det slät med stavmixer. Det ska vara lätt rinnigt så tillsätt olja tills konsistensen är bra. Smaka av med salt och peppar.
- Stek eller ugnsbaka fisken till en innertemperatur på 52 grader.
- Blanda den avrunna potatisen med peston och servera med fisken, toppa med riven pepparrot!