Minst en gång i veckan äter vi fisk, oftast så blir det två och ibland tre gånger. Den här veckan börjar med fisk och är lite av en skåprensare innan man gjort veckohandlingen. Den går snabbt och är samtidigt väldigt god!
Du behöver:
- 15 minuter
- 4 pers
- 1 st finskuren gul lök
- 3 st pressad vitlöksklyftor
- 0,5 dl vittvin eller 1 msk vitvinsvinäger och resten vatten
- 400 g krossade tomater (1 burk)
- 1 burk tonfisk
- salt
- nymald svartpeppar
- 2 msk riven parmesanost + till servering
- 1 tsk socker (kanske)
- 2 msk kapris
- 4 port spagetti
Gör såhär:
- Finhacka lök och vitlök och fräs på medelvärme i en stor stekpanna i lite olja.
- Starta pastavattnet och koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Medan pastan kokar så tillsätt tomater, vin, tonfisk, kapris och smaka upp med salt, peppar och socker.
- När pastan koka färdigt så häll av den och tillsätt den direkt till såsen och rör runt noggrant.
- Riv över parmesanost och servera genast!