Det här är ju den perfekta rätten att använda frysta torskblock på!Ner med allt i en mixer och bara att köra på!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 4 port ris
- 600 gram torskblock
- 0,5 kruka koriander eller 1-2 msk fryst
- 5 st sparrisar
- 0,5 st röd chilifrukt,
- 1,5 msk röd currypasta
- 2 tsk kaffirlimeblad
- 2 st äggvitor
- 2 msk matolja till stekning
Dippsås - 0,5 dl vitvinsvinäger
- 1 dl strösocker
- 0,5 msk fisksås
- 0,5 st morot
- 0,5 st röd chilifrukt
Gör såhär:
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Koka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sig. Tillsätt fisksås, morötter (skuren i tändstickor) och chili och ställ åt sidan.
- Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Tillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksås. Kör till en ganska slät blandning.
- Tillsätt chili, sparris och koriander och rör samman till en tjock smet.
- Forma smeten till köttbullsstora, något platta biffar.
- Täck en stekpanna med cirka 1 cm olja i botten. Stek fish cakesen i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått vacker gyllene färg och är frasiga.
- Servera med ris och dippsåsen!