Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Thai fish Cakes

Det här är ju den perfekta rätten att använda frysta torskblock på!Ner med allt i en mixer och bara att köra på!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 4 port ris
  • 600 gram torskblock
  • 0,5 kruka koriander eller 1-2 msk fryst
  • 5 st sparrisar
  • 0,5 st röd chilifrukt,
  • 1,5 msk röd currypasta
  • 2 tsk kaffirlimeblad
  • 2 st äggvitor
  • 2 msk matolja till stekning
    Dippsås
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk fisksås
  • 0,5 st morot
  • 0,5 st röd chilifrukt

Gör såhär:

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sig. Tillsätt fisksås, morötter (skuren i tändstickor) och chili och ställ åt sidan.
  3. Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Tillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksås. Kör till en ganska slät blandning.
  4. Tillsätt chili, sparris och koriander och rör samman till en tjock smet.
  5. Forma smeten till köttbullsstora, något platta biffar.
  6. Täck en stekpanna med cirka 1 cm olja i botten. Stek fish cakesen i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått vacker gyllene färg och är frasiga.
  7. Servera med ris och dippsåsen!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *