Fredag och härligt väder! Kanske blir grillning i helgen? Då ska ni självklart slänga ihop en härlig Tabbouleh! Passar riktigt bra till lamm, fläskkarré eller kyckling. Ett riktigt trevligt grill tillbehör!
Du behöver:
- 10 min
- 4 pers
- ett knippe bladpersilja (200-300 gram)
- ett knippe rädisor
- 1 citron
- 3-4 vårlökar
- 1 msk bulgur
- 3 tomater
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk olja
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Fin hacka tomaterna till små tärningar.
- Klyfta rädisorna till små fina klyftor.
- Plocka bladen från persiljan och gör till ett litet knyte och strimla den fint.
- Skär vårlöken i tunna skivor och finhacka vitlök.
- Blanda tomater, rädisor, persilja och lök i en stor skål. Tillsätt bulgur (okokt).
- Kläm över saften från en citron och tillsätt oljan.
- Salta och peppra, ca 0,5 tsk.
- Låt stå och svälla ca 10- 20 minuter.