Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Stuvad spenat

Bland det godaste och somrigaste som finns! Stuvad spenat, spenat som är stuvad! Himmelskt gott!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 10 minuter
  • 140 gram spenat
  • 50 gram smör
  • 1,5 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör såhär:

  1. Svetta spenaten i en kastrull eller stekpanna så att den ”kollapsar” och blir helt mjuk.
  2. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl och låt det tjockna.
  3. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning.
  4. Salta och peppra efter smak.
  5. Tillsätt spenaten och blanda ordenligt, nu är det färdigt att servera men jag brukar köra någon sekund med stavmixer så det blir lite mindre bitar av spenaten men inte så den blir slät. Gillar ändå att det är lite större bland kvar i stuvningen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *