Vissa kanske säger blää när man säger stuvad blomkål, då säger jag; Men stuva nåt annat då! Morötter, spenat eller potatis! Med en stuvning kan du stuva vad som helst! Här får ni grundreceptet till en riktigt bra stuvning, sen kokar ni och slänger i vilken grönsak som helst! Servera till falukorv vettja!
Du behöver:
- 10 min
- 4 pers
- 300 gram kokt grönsak, typ blomkål eller morötter
- 50 gram smör
- 1,5 msk mjöl
- 3 dl mjölk
- ev riven muskot
- salt
- vitpeppar
Gör såhär:
- Koka grönsaken aldente, alltså mjuk men lite kärna.
- Smält smör i kastrull, tillsätt mjöl och låt det tjockna.
- Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning.
- Salta och peppra, ca 1 tsk vitpeppar och smaka av med salt. Tillsätt ev riven muskot.
- Rör ned valfri grönsak!
2 tankar om “Stuvad blomkål”
Hejsan.
Du tillsätter mjöl 2 ggr i receptet, jag antar att du menar mjölk en av gångerna för annars blir det klister😉.
Jag kör LCHF så jag skippar både mjöl och mjölk, använder grädde och äggula istället, det blir också gott.
Hej Mona!
Helt rätt att det är fel, jag har ändrat nu! Härligt att du uppmärksammade felet!
Kul att du kör en variant på redning 🙂