Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Stuvad blomkål

Vissa kanske säger blää när man säger stuvad blomkål, då säger jag; Men stuva nåt annat då! Morötter, spenat eller potatis! Med en stuvning kan du stuva vad som helst! Här får ni grundreceptet till en riktigt bra stuvning, sen kokar ni och slänger i vilken grönsak som helst! Servera till falukorv vettja!

Du behöver:

  • 10 min
  • 4 pers
  • 300 gram kokt grönsak, typ blomkål eller morötter
  • 50 gram smör
  • 1,5 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • ev riven muskot
  • salt
  • vitpeppar

Gör såhär:

  1. Koka grönsaken aldente, alltså mjuk men lite kärna.
  2. Smält smör i kastrull, tillsätt mjöl och låt det tjockna.
  3. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning.
  4. Salta och peppra, ca 1 tsk vitpeppar och smaka av med salt. Tillsätt ev riven muskot.
  5. Rör ned valfri grönsak!

Fasen vad gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Stuvad blomkål”