Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Stekt kyckling med ruccolapesto pasta

Ett härligt saftigt och stekt kycklingbröst tillsammans med en klorofyll-fylld ruccola pesto gör vem som helst glad en vanlig tisdag! Härligt upplyftande!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
    Pesto
  • 4 port pasta
  • 65 g ruccola
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
    Kyckling
  • 4 bröst fileér
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 gram smör
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Blanda alla ingredienser till peston och mixa till en slät massa, tillsätt ev mer olja till önskad konsistens.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om och värm en stekpanna på medelhög värme.
  3. Tillsätt smör till pannan och därefter kycklingen. Krossa vitlöksklyftorna och lägg även de i pannan. Ös nu kycklingen med smöret och vitlöken under stekningen. När du fått fin färg på kycklingen så lägg de i ugnssäker form och in i ugnen ca 10 minuter eller tills att kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.
  4. Koka pastan enligt anvisning på paketet och blanda den avhällda pastan efter kokning med peston.
  5. Servera!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *