Ett härligt saftigt och stekt kycklingbröst tillsammans med en klorofyll-fylld ruccola pesto gör vem som helst glad en vanlig tisdag! Härligt upplyftande!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
Pesto - 4 port pasta
- 65 g ruccola
- 1 1/2 dl riven parmesanost
- 1 1/2 dl olivolja
- 1/2 msk finrivet citronskal
- 3 msk färskpressad citronjuice
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Kyckling - 4 bröst fileér
- 2 klyftor vitlök
- 50 gram smör
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Blanda alla ingredienser till peston och mixa till en slät massa, tillsätt ev mer olja till önskad konsistens.
- Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om och värm en stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt smör till pannan och därefter kycklingen. Krossa vitlöksklyftorna och lägg även de i pannan. Ös nu kycklingen med smöret och vitlöken under stekningen. När du fått fin färg på kycklingen så lägg de i ugnssäker form och in i ugnen ca 10 minuter eller tills att kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet och blanda den avhällda pastan efter kokning med peston.
- Servera!