Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Stekt kyckling med broccoligratäng

Det här är en riktigt smarrig vardagsrätt eller kanske en helglunch?! Enkelt och gott! Kyckling kan ju inte bli fel!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 500 gram fryst tinad broccoli
  • 3 dl creme fraich
  • 1 dl riven parmesan
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 ägg
  • 7-8 körsbärstomater
  • 600 gram kyckling lårfilé
  • smör till stekning
  • ev kokt potatis
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina och häll av broccolin, krama ev. ur lite vatten ur den tina broccolin och lägg den tillsammans med tomaterna i en ugnssäker form.
  3. Blanda ägg och creme fraich i en bunke, pressa ned 2 vitlöksklyftor. Salta och peppra. Slå över blandningen över broccolin och riv därefter över parmesan ost. Gratinera i ugnen tills det fått fin färg.
  4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Salta och peppra kycklingen rikligt och stek i smör. Krossa en vitlöksklyfta och stek med i pannan, ös gärna. Stek tills kycklingen fått fin färg och är färdig.
  5. Servera kycklingen med broccoligratängen samt ev. kokt potatis!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *