Det här är en riktigt smarrig vardagsrätt eller kanske en helglunch?! Enkelt och gott! Kyckling kan ju inte bli fel!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 500 gram fryst tinad broccoli
- 3 dl creme fraich
- 1 dl riven parmesan
- 3 klyftor vitlök
- 2 ägg
- 7-8 körsbärstomater
- 600 gram kyckling lårfilé
- smör till stekning
- ev kokt potatis
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tina och häll av broccolin, krama ev. ur lite vatten ur den tina broccolin och lägg den tillsammans med tomaterna i en ugnssäker form.
- Blanda ägg och creme fraich i en bunke, pressa ned 2 vitlöksklyftor. Salta och peppra. Slå över blandningen över broccolin och riv därefter över parmesan ost. Gratinera i ugnen tills det fått fin färg.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Salta och peppra kycklingen rikligt och stek i smör. Krossa en vitlöksklyfta och stek med i pannan, ös gärna. Stek tills kycklingen fått fin färg och är färdig.
- Servera kycklingen med broccoligratängen samt ev. kokt potatis!