Den ståtligt gula kantarell dräller den nästan av i skogarna nu! Regning sommar ger ett bra svampår, så är det! Att steka upp lite kassler och dränka den i kantarellsås blir riktigt härligt!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 600 gram kassler
- potatis
- 1 liter kantareller (färska)
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1,5 msk fond (svamp eller kalv)
- 0,5 tsk torkad timjan
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Rensa svampen och dela ned den i mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna eller vi kastrull och låt det mesta av vätskan koka ut.
- Tillsätt smöret och låt svampen fräsa några minuter. Pudra över mjölet och rör om ordentligt.
- Tillsätt mjölk, grädde, fond och timjan. Låt koka upp under omrörning så att det inte blir några klumpar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skiva kasslerna och stek den i torr stekpanna på hög värme tills den fått fin färg.
- Servera kassler, potatis och den härliga såsen!