När det gäller jätteräkor så finns det ju många kontroverser gällande om man ska äta dom eller inte. Om du köper MSC-märkta räkor så kan du äta dom med gott samvete, för hur gott är det inte då? Den här rätten är så sjukt god, den här måste ni verkligen testa!
Du behöver:
- 4 pers
- 15 minuter
- 4 port spagetti
- 2 burkar med hela tomater
- 6 klyftor vitlök
- 1 tsk chiliflakes
- 1 knippe färsk basilika
- 0,5 dl olivolja
- 300 gram jätteräkor (MSC-märkta)
- riven parmesan
- ev salt och peppar
Gör såhär:
- Tina och skala räkorna.
- Lyft ur de hela tomaterna ur burken, du vill bara ha tomaten och inte tomatjuicen.
- Skala och finhacka vitlöken. Strimla basilikan.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Värm en stor stekpanna till medelvärme och tillsätt olivoljan. Fräs vitlöken någon minut och tillsätt därefter chilin samt räkorna. Stek räkorna på båda sidor och när de skiftat färg så tillsätt tomaterna. Mosa sönder tomaterna lite grann. Smaka av med ev. salt och peppar.
- Häll av den kokta pastan och blanda ned den i pastasåsen tillsammans med den strimlade basilikan. Blanda noggrant.
- Servera genast! Rinlga över ytterligare lite olivolja på varje portion och riv över lite parmesan. NJUUUT!