Pasta + skaldjur = Fredag! Det har liksom på nåt sätt blivit lag hemma hos oss att käka en hälrig halvlyxig pasta på fredagarna! Det går både fort och känns ”helgigt”!
Du behöver:
- 4 pers
- 15 minuter
- 350 spagetti eller linguine
- 400 g skalade räkor
- 3 dl grädde
- 0,5 g saffran
- 150 g haricots verts
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk chiliflakes
- olivolja
- salt
- peppar
- 0,5 citron (skalet)
Gör såhär:
- Hacka lök och vitlök
- Skala räkora
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Lägg i lök, vitlök och chili och stek dem på låg värme i ett par minuter.
- Tillsätt grädde, saffran, salt och eventuellt lite peppar och låt allt puttra i ca 5-10 minuter. Ställ pannan åt sidan och tillsätt de skalade räkorna (de ska inte koka).
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. När 1 minut av pastans koktid återstår, lägg i haricots verts och låt koka med.
- Häll av pastan och tillsätt det i såsen. Rör om noggrant.
- Servera pastan rykande het med lite rivet citronskal på toppen.