En sjukt härlig pasta med goda pilgrimsmusslor! Enkel mat, så som den här, kan vara hur lyxig som helst om man anväder lite dyrare råvaror! är det god då? Sjukt god!
Du behöver:
- 4 pers
- 15 minuter
- 4 port spagetti
- 2 burkar med hela tomater
- 6 klyftor vitlök
- 1 tsk chiliflakes
- 1 knippe färsk basilika
- 0,5 dl olivolja
- ca 300 gram pilgrimsmusslor
- riven parmesan
- ev salt och peppar
Gör såhär:
- Lyft ur de hela tomaterna ur burken, du vill bara ha tomaten och inte tomatjuicen.
- Skala och finhacka vitlöken. Strimla basilikan.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Värm en stor stekpanna till medelvärme och tillsätt olivoljan. Fräs vitlöken någon minut och tillsätt därefter chilin samt musslorna. Stek musslorna på båda sidor och när de fått fin färg så tillsätt tomaterna. Mosa sönder tomaterna lite grann. Smaka av med ev. salt och peppar.
- Häll av den kokta pastan och blanda ned den i pastasåsen tillsammans med den strimlade basilikan. Blanda noggrant.
- Servera genast! Rinlga över ytterligare lite olivolja på varje portion och riv över lite parmesan. NJUUUT!