Pesto kan vara guds gåva till mänskligheten, och pasta! Men peston kan slänga runt nykokt potatis i med så det är ett riktigt all-verktyg! Men den här rätten går lika fort som att koka pasta, och det är grymt krämigt och gott!
Du behöver:
- 4 pers
- 10 minuter
- 4 port pasta
- 1 pkt mascarpone
- 2 dl grädde
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk (225) gram pesto
- 1 msk kyckling fond (konc)
- 0,5 dl rostade solrosfrön
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Blanda samman mascarpone, grädde, pressad vitlök, pesto och fond i en kastrull och låt koka upp på låg värme så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar
- Häll av pastan och blanda såsen med pastan. Servera med lite riven parmesan samt rästade solrosfrön!