Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Smördegsinbakad kyckling med pesto

Sjukt gott med smördeg! Gott med kyckling och gott med pesto! Allting gott på samma gång. Så kan det gå, receptet är snott från Jamie Oliver! Kung!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 320 g smördeg (fryst eller kyld)
  • 4 kycklingbröstfileér
  • 4 tsk pesto
  • 400 g körsbärstomater
  • 400 g haricots verts
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Banka ut kycklingbrösten något så de blir jämntjocka över hela fileén. Salta och peppra.
  3. Bred ut ett täcke med pesto över varje filé. Skär smördegen i bitar som täcker kycklingen samt går lite under kanten så du kan vika in smördegen under kycklingen. Täck kycklingen och vik under och lägg på en plåt. Pensla med lite olja.
  4. Lägg tomaterna i en ugnssäker form, olja och salta och peppra.
  5. Sätt in kycklingen samt tomaterna i ugnen i ca 20 minuter. Låt grädda tills smördegen fått fin färg.
  6. Koka haricots vertsen i saltat vatten tills mjuka. Häll av bönorna och blanda med tomaterna, smaka upp med lite vinäger samt salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med tomater och haricots verts!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *