Det här är riktig torsdagsmat! En härligt mustig gryta med porter som går fort att göra tack vare köttfärsen! Himmelskt gott, man måste testa!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 2,5 dl porter öl
- 500 gram köttfärs
- 300 gram vitkål
- 600 gram potatis (fast)
- 2 gula lökar
- 2 msk timjan
- 2 msk körvel
- 3 dl utspädd kalvfond
- 2 msk ljus soja
- 1 lagerblad
- 1 msk ljus sirap
- 2 dl salt gurka
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Skala potatisen och skär ned den i cm tjocka skivor. Strimla vitkålen och hacka löken.
- Stek kål och lök i en kastrull i lite smör och tillsätt därefter köttfärsen, stek tills färsen fått fin färg.
- Blanda ned sirap, soja och ett lagerblad.
- Tillsätt potatisen och häll på porter och kalvfond.
- Låt koka i ca 10 minuter, tillsätt därefter timjan, körvel och saltgurkan.
- Låt koka tills potatisen är färdig.