Många kallar det här för frukost, en lunch eller eventuellt en brunch. Jag tycker att det här funkar kanon som middag, speciellt eftersom att det är bönor i och vi äter det alltid med bröd!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 1 gullök
- 2 st paprika
- 0,5 tsk fänkålsfrö
- 0,5 tsk spiskummin
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 0,5 citron
- 800 g krossade tomater (2 burkar)
- 1 burk svarta bönor
- 70 g spenat
- 4 ägg
- 1 pkt fetaost
- olja till stekning
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Skala och hacka löken, strimla paprikan.
- Hetta upp olja i en panna och fräs lök tills den är mjuk. Tillsätt fänkålsfrön, spiskummin, pressad vitlök. Låt fräsa någon minut och tillsätt därefter paprikapulver, cayenne och paprika.
- Blanda ned rivet citronskal och krossade tomater, låt puttra 5 minuter. Skölj bönorna och blanda ned bönorna tillsammans med spenat. Smaka av med salt och peppar. Gör fyra gropar i pannan och knäck i äggen, ett i varje grop. Sänk värmen något och täck pannan med en tallrik eller aluminiumfolie och låt puttra ytterligare några minuter eller tills äggvitan har stelnat.
- Smula fetaosten över och servera med bröd!