Just nu svämmar trädgårdarna över av äpplen och det här receptet är ett perfekt sätt att ta reda på det. Kakan går utmärkt att frysa så man kan få härliga sommarminnen även en kall januaridag!
Du behöver:
- 45 minuter
- 150 g smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk tsk bakpulver
- 3-4 st äpplen
- 1 tsk kanel
- 2 msk strösocker
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
- Skala och kärna ur äpplena och klyfta den i tunna klyftor.
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
- Blanda samman ägg och socker och vispa det till en luftig konsistens.
- Blanda ned smöret i smeten och häll ned mjöl och bakpulver. Blanda samman mjöl och bakpulver först.
- Blanda samman kanel och socker och vänd äppelklyftorna i det. Häll ned smeten i formen och lägg ned äppelskivorna i smeten.
- Grädda i ugnen ca 40 minuter, testa med en sticka.