Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Rökig halloumigryta med tomat och bönor

Satan vad jag tyckte det här var gott, kan inte riktigt sätta fingret på det men blev glatt överraskad när vi käkade det här! Det är en komplett måltid i grytan men vi tyckte att det fyllde ut lite att äta det med ris. Men man gör som man vill!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 4 port ris
  • 500 gram halloumi
  • 400 gram krossade tomater
  • 400 gram hela plommontomater (på burk)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk oreganon (torkad)
  • 1 burk vitabönor (i vatten)
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 tsk rödvinsvinäger
  • ev persilja att toppa med
  • olivolja att steka i

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på grill 220 grader. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Hetta upp en ungssäker stekpanna och häll i olivolja. Fräs hastigt pressad vitlök, chiliflakes, oregano, paprika pulver och socker. Efter någon minut så tillsätt tomaterna. Låt koka upp.
  3. Tillsätt bönorna och vinägern, låt puttra 2 minuter.
  4. Skiva halloumin och lägg skivorna på tomaterna. Sätt direkt in i ugnen högt upp och gratinera tills att osten har fått färg ca 5-10 minuter.
  5. Servera grytan med ris och ev något grönt till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *