Inte sådär jätte ofta man käkar ren, brukar kunna vara rätt så svårt att få tag på! Men just renskav finns nästan alltid i frysdisken och det är ju verkligen hur gott som helst med en skavgryta, speciellt med renskav!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- ca 500 g fryst renskav
- smör
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 2,5 dl vispgrädde
- 2,5 dl mjölk
- 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
- 2 msk oxfond (köpt)
- 2 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- 2 msk majsstärkelse
- 1,5 dl lingon
- 0,5 dl persilja (garnering)
Gör såhär:
- Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Hacka eventuellt ned det i lite mindre bitar.
- Strimla lök och vitlök och låt den steka med några minuter. Häll i övriga ingredienser utom redning, lingon och örter. Låt puttra under lock i 20 minuter.
- Red grytan om du vill ha den tjockare med 2 msk majsstärkelse som får koka med några minuter. Addera lingon och rör om.
- Dekorera med finhackad persilja eller timjan. Servera med kokt potatis.