Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Ramen med kyckling

Det här skulle aldrig en japan kalla en ramen för det här är genvägarnas genväg. MEN det gör sitt i detta gråkalla halvsnöiga väder! Varmt och härligt, perfekt en torsdag (eller annan dag)!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 4 ägg
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 1/2 l vatten
  • 4 vårlökar
  • 1 svamp- eller kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 4 port ramennudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • 180 g groddar eller ärtskott

Gör såhär:

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 8 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och dela äggen.
  2. Kvarta champinjonerna och stek dem i oljan i en stor kastrull. Pressa i vitlöken när svampen fått lite färg. Lägg upp på en tallrik.
  3. Strimla kycklingen och fräs i kastrullen. Tillsätt vatten, buljongtärning, soja och svampfräset och låt koka upp.
  4. Skala och riv ingefäran. Lägg i nudlar och ingefära. Låt koka enligt anvisningen på nudelförpackningen.
  5. Servera äggen i buljongen med nudlarna och strö över sesamfrön, böngroddar och skivad vårlök. Pressa ev. över lite lime.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *