När man snackar pulled pork så pratar vi riktigt långkok eller ett faktiskt helt schysst halvfabrikat! Om du har tid och vill göra det på riktigt så tar det väl en sisådär 6 timmar men om du bara vill ha det snabbt och ändå riktigt bra så köp det färdigt och värm i ugn! Oavsett så är det en riktigt härlig fredagsmiddag!
Du behöver:
- 6 timmar
- 4 pers
- 1 – 1,5 kg fläskkarré
- 2 msk lökpulver
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk svartpeppar
- 1 msk salt
- 2 msk chili
- 2 msk vinäger
Gör såhär:
- Blanda alla kryddorna utom vinägern och täck köttet med det.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Placera köttet i en stor kastrull med lock och häll över vinägern och ställ in i ugnen.
- Vänta! 6 timmar typ eller tills köttet enkelt går att dra isär med två gafflar!
- Dra isär köttet och blanda det med den vätskan som är i kastrullen.
- Servera mellan två bröd och gärna med en god coleslaw!