Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Potatisplättar med svamp

En man som man kan imponeras utav och sno lite recept ifrån är Tom Sjöstedt, grymt bra recept! Som det här, så om det inte går hem i stugan så skyll på Tom! Men jag kan gå i god om att det var riktigt smaskigt!

Du behöver:

  • 400 g potatis, kokt
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • salt
  • smör till stekning
  • 600 g svamp (jag använde champinjoner)
  • 50 g babyspenat
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • crème fraiche
  • lingonsylt

Gör såhär:

  1. Riv potatisen på rivjärn eller pressa genom potatispress. Blanda ihop ägg, mjölk och vetemjöl. Blanda i potatisen och smaka av med salt. Stek gyllenbruna plättar av smeten i smör i plättlagg.
  2. Dela svampen i mindre bitar. Stek den på hög värme i olja tills de fått färg. Tillsätt spenat och persilja i slutet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera plättarna med svampblandningen och toppa med crème fraiche och lingon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *