En man som man kan imponeras utav och sno lite recept ifrån är Tom Sjöstedt, grymt bra recept! Som det här, så om det inte går hem i stugan så skyll på Tom! Men jag kan gå i god om att det var riktigt smaskigt!
Du behöver:
- 400 g potatis, kokt
- 2 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- salt
- smör till stekning
- 600 g svamp (jag använde champinjoner)
- 50 g babyspenat
- 2 dl hackad bladpersilja
- crème fraiche
- lingonsylt
Gör såhär:
- Riv potatisen på rivjärn eller pressa genom potatispress. Blanda ihop ägg, mjölk och vetemjöl. Blanda i potatisen och smaka av med salt. Stek gyllenbruna plättar av smeten i smör i plättlagg.
- Dela svampen i mindre bitar. Stek den på hög värme i olja tills de fått färg. Tillsätt spenat och persilja i slutet. Smaka av med salt och peppar.
- Servera plättarna med svampblandningen och toppa med crème fraiche och lingon.