Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Piccata Milanese

De smakerna som man får i den här rätten är orimligt bra i förhållande till tiden det tar att laga! Grymt gott och perfekt till en helgmiddag, en riktig favorit!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 650 g minutfilé av kyckling (eller bröstfilé som du delar på mitten, till två tunna)
  • 2 ägg
  • 100 g riven parmesan
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 500 g krossade tomater
  • 1 krm cayenne
  • 1 tsk socker

Gör såhär:

  1. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i olivolja i en kastrull. Tillsätt vinäger och låt den ånga av lite. Tillsätt sedan tomaterna. Smaka av med socker, cayenne, salt och peppar. Låt den sjuda några minuter.
  2. Kyckling: Vispa ihop äggen i en djup tallrik och riv osten.
  3. Blanda samman osten samt panko. Vänd kycklingen i ägget och därefter i pankoblandningen.
  4. Stek kycklingen försiktigt i olivoljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  5. Servera kycklingen med ris och toppa med ruccula.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *