De smakerna som man får i den här rätten är orimligt bra i förhållande till tiden det tar att laga! Grymt gott och perfekt till en helgmiddag, en riktig favorit!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 650 g minutfilé av kyckling (eller bröstfilé som du delar på mitten, till två tunna)
- 2 ägg
- 100 g riven parmesan
- 2 dl pankoströbröd
- 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 tsk olivolja
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 500 g krossade tomater
- 1 krm cayenne
- 1 tsk socker
Gör såhär:
- Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i olivolja i en kastrull. Tillsätt vinäger och låt den ånga av lite. Tillsätt sedan tomaterna. Smaka av med socker, cayenne, salt och peppar. Låt den sjuda några minuter.
- Kyckling: Vispa ihop äggen i en djup tallrik och riv osten.
- Blanda samman osten samt panko. Vänd kycklingen i ägget och därefter i pankoblandningen.
- Stek kycklingen försiktigt i olivoljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
- Servera kycklingen med ris och toppa med ruccula.