Riktigt krämig och god pastagratäng med grönkål och svamp som toppas med bacon! Kan det bli godare än så? Nästa olagligt gott, det här får ni testa!
Du behöver:
- 4 port
- 40 minuter
- 200 gram pasta (okokt)
- 100 gram hackad grönkål (finns ofta i salladsdisken)
- 250 gram champinjoner
- 100 gram riven ost
- 1 pkt bacon (140 gram)
- 25 gram smör
- 3 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 0,5 msk senap
- 2 dl creme fraiche
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka pasta enligt anvisning. När 2 minuter återstår så häll ned ned hackade grönkålen och låt den koka med. Häll av när pastan är färdigkokt.
- Skiva svampen och fräs den några minuter tills den fått lite färg i en stekpanna.
- Smält smöret i en kastrull och vispa ned mjölet. Tillsätt mjölken och låt koka ihop tills det tjocknar och blir en bechamelsås. Vispa ned creme fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda pasta, grönkål och svamp i en ugnssäker form. Häll över såsen, strö över riven ost och lägg baconskivor på toppen.
- Gratinera i ugnen 20-25 minuter tills den fått fin färg.