Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Pastagratäng med grönkål och svamp

Riktigt krämig och god pastagratäng med grönkål och svamp som toppas med bacon! Kan det bli godare än så? Nästa olagligt gott, det här får ni testa!

Du behöver:

  • 4 port
  • 40 minuter
  • 200 gram pasta (okokt)
  • 100 gram hackad grönkål (finns ofta i salladsdisken)
  • 250 gram champinjoner
  • 100 gram riven ost
  • 1 pkt bacon (140 gram)
  • 25 gram smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 msk senap
  • 2 dl creme fraiche
  • salt
  • peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pasta enligt anvisning. När 2 minuter återstår så häll ned ned hackade grönkålen och låt den koka med. Häll av när pastan är färdigkokt.
  3. Skiva svampen och fräs den några minuter tills den fått lite färg i en stekpanna.
  4. Smält smöret i en kastrull och vispa ned mjölet. Tillsätt mjölken och låt koka ihop tills det tjocknar och blir en bechamelsås. Vispa ned creme fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda pasta, grönkål och svamp i en ugnssäker form. Häll över såsen, strö över riven ost och lägg baconskivor på toppen.
  6. Gratinera i ugnen 20-25 minuter tills den fått fin färg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *