Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Pasta ragusa

Pasta ragusa! En riktigt bra pasta är ofta likställd med enkelhet och rena smaker. Den här är precis så, smakrik och enkelt! Riktigt kanon faktiskt!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 15 minuter
  • 400 g pasta (gärna kort)
  • 1 aubergine
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk chili flakes
  • 500 g krossade tomater
  • 80 g taggiasche oliver
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär auberginen i tärningar, ca 2 cm stora. Salta runt om och låt stå i 10 minuter.
  3. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Stek aubergine i rikligt med olivolja tillsammans med vitlök och chili. Tillsätt krossade tomater och oliver. Sjud till en krämig sås.
  5. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med finrivet citronskal och hackad basilika.
  6. Enkelt va?!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *