Kronärtskockorna på burk är inte dålig! Jag tycker det är grymt gott och kan sleva i mig direkt ur burken!
Du behöver:
- 4 pers
- 10 minuter
- 4 port kort pasta
- 1 burk inlagda kronärtskockor i olja
- 2 klyftor vitlök
- 1 schalottenlök
- 0,5 grönsaksbuljong tärning
- 70 gram spenat
- 0,5 burk tapenad (valfri smak)
- 0,5 dl riven parmesan
- 1 citron (skal och saft)
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och häll ned oljan från kronärtskockorna. Fräs lök och vitlök någon minut.
- Tillsätt buljong, tapenad, och kronärtskockorna. Ta lite av pastavattnet i pannan och låt puttra ihop något.
- Häll av pastan (spara lite av pastavattnet) och blanda ned pastan i stekpannan. Riv ned parmesan, riv över citronskal och pressa ned saften från citronen. Blanda runt pastan med såsen och ned med spenaten.
- Späd ev. såsen med pasta vatten och smaka av med salt och peppar. Servera genast!