Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Pasta med baconsås och blomkål

Det här är en variant på den annars så klassiska ost och skinksåsen! Här byter vi ut skinkan mot härligt bacon och fyller ut med härlig blomkål! Toppa med något grönt så blir det också en fröjd för ögat!

Du behöver:

  • 15 minuter
  • 4 pers
  • 1 pkt bacon
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl creamfraich
  • 1 dl riven (smakrik) ost
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g fryst (eller färsk) blomkål

Gör såhär:

  1. Skiva ned baconet fint, du bestämmer storlek. Hacka löken och vitlöken fint.
  2. Stek baconet på medelhögvärme tills det fått lite färg och börjar bli krispigt.
  3. Sänk värmen och tillsätt löken och låt den bli mjuk tillsammans med baconet.
  4. Tillsätt mjölk, ost och cream fraich och låt detta puttra ihop några minuter.
  5. Koka pastan ”al dente” (en minut mindre än vad det står på paketet).
  6. Tillsätt blomkål till såsen, oavsett om du använder fryst eller färsk så kör den i mikron några minuter så den tinar (vid fryst) eller blir lite tillagad (vid färsk). Skär ned den något så det inte är ”hela träd”.
  7. Häll av pastan och rör ned såsen med pastan, rör om ordentligt så du får sås på all pasta.
  8. Servera med något grönt, jag körde ärtskott!

Hur enkelt och gott som helst en helt vanlig tisdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *