En ÄKTA Pasta Carbonara är hur enkel eller hur svår som helst! Det är få ingredienser och det ska det vara, för om man sätter allt så är det himmelskt gott! Sluta fuska med grädde eller mjölk och gör det ordentligt från början, det blir godast!
Du behöver:
- 4 pers
- 15 minuter
- 400 gram spagetti
- 160 gram guanciale (eller pancetta, eller bacon)
- 2 vitlöksklyftor (finhackade)
- 4 ägg
- 100 gram fint riven parmesan
- svartpeppar
Gör såhär:
- Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara 1½ dl kokvatten.
- Häll lite olivolja i en stekpanna och knaperstek pancettan.
- Tillsätt vitlöken mot slutet.
- Vispa ihop ägg och riven ost i en skål, blanda med 2–3 msk avsvalnat pastavatten.
- Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg och ostblandningen.
- Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens.
- Mal över ordentligt med svartpeppar, så att det ser ut nästan som korn av kol.
- Servera gärna med lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion.