Barnsligt gott! Det kanske bara är jag men för mig är det liksom lycka att få äta en pannkakstårta, och inte till efterrätt! Den här är fylld med köttfärs, tomat och paprika och gratinerad med mozzarella! Är det här lycka?
Du behöver:
- 4 pers
- 45 minuter
- 2 ägg
- 4 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk socker
- 25 g smör eller olja
- 1 gula lökar
- smör eller olja att steka i
- 400 g köttfärs
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
- 1/2 grön paprika
- 1/2 gul paprika
- 2 tomater
- 1 1/2 tsk oregano
- 125 g mozzarellaost
Gör såhär:
- Vispa samman ägg och hälften av mjölken. Häll i mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, salt och socker. Smält matfettet och häll i det i pannkakssmeten.
- Grädda tunna pannkakor av smeten.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en stekpanna eller gryta. Tillsätt köttfärsen och låt fräsa med några min. Pudra över mjölet och späd med buljongen. Rör i tomatpuré, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min.
- Kärna ur och tärna paprikorna. Tärna tomaterna. Blanda ner paprika, tomat och oregano.
- Varva pannkakor och köttfärsröra till en hög tårta på en bakpappersklädd plåt. Skiva mozzarellan och lägg skivorna överst på tårtan. Gratinera 10-15 min.