Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Pannbiff med champinjonsås

En klassiks pannbiff som serveras med svampsås och ris! Det här blir liksom en riktigt härlig husmanstorsdag! Skippa soppa och pannkaka idag och kör pannbiff istället.

Du behöver:

  • 4 pers
  • 30 minuter
  • 4 port ris
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk senap gärna dijon
  • 1/2 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk soja
  • salt och peppar

Gör såhär:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Bryn löken och champinjonerna i hälften av oljan i en stekpanna. Ta av pannan i från värmen och häll över vinägern.
  3. Lägg över allt i en kastrull. Pudra över mjölet och vänd runt. Tillsätt mjölk, crème fraiche och soja och låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda färsen med salt, peppar, senap och vatten. Forma till platta pannbiffar. Stek i resten av oljan ca 5 minuter på varje sida tills den fått fin färg.
  5. Servera biffarna med svampsåsen, ris och kanske kokta grönsaker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *