En klassiks pannbiff som serveras med svampsås och ris! Det här blir liksom en riktigt härlig husmanstorsdag! Skippa soppa och pannkaka idag och kör pannbiff istället.
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 port ris
- ca 500 g blandfärs
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 msk senap gärna dijon
- 1/2 dl vatten
- 1 gul lök
- 250 g champinjoner
- 1 msk olja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk soja
- salt och peppar
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Bryn löken och champinjonerna i hälften av oljan i en stekpanna. Ta av pannan i från värmen och häll över vinägern.
- Lägg över allt i en kastrull. Pudra över mjölet och vänd runt. Tillsätt mjölk, crème fraiche och soja och låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda färsen med salt, peppar, senap och vatten. Forma till platta pannbiffar. Stek i resten av oljan ca 5 minuter på varje sida tills den fått fin färg.
- Servera biffarna med svampsåsen, ris och kanske kokta grönsaker.