När jag var ”liten” och gick i skolan så fick vi panerad fisk med en röd/rosa sås. Jag var en av dom som verkligen gillade skolmaten så den här rätten är nostalgi på riktigt!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 600 gram potatis (fast)
- 4 fiskfilér, torsk eller annan vit fisk (ca 150 gram per person)
- 1 dl mjöl
- 2 ägg
- 2 dl panko (eller ströbröd)
- salt
- smör och olja till stekning
- 2 dl cream fraich
- 0,5 dl majonnäs
- 1 dl chilisås (sån ketchup chilisås)
- salt
- peppar
- Kokta grönsaker till servering
Gör såhär:
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Salta fisken runt om. Doppa den först i mjölet, sen i ägget och sist i pankot. Se till att det täcker ordentligt. Stek därefter på medelhög värme i smör och olja tills gyllene. Lägg över på hushållspapper så att överblivet fett rinner av.
- Blanda samman majonnäs, cream fraich och chilisås. Smaka av med salt och peppar.
- Servera den nykokta potatisen med den frasiga fisken såsen, toppa med citronklyfta och lite kokta grönsaker.