Den spanskaste av spanska klassiker! Paella! Det är ett gäng med ingridienser men svårt är det i varje fall inte! Testa!
Du behöver:
- 1 timme
- 4 pers
- 1 klyfta vitlök
- 1 gul lök
- 2 msk olivolja
- 3 dl avorioris
- 1/2 g saffran
- 1 dl vittvin
- 8 1/2 dl vatten
- 1 kycklingbuljongtärning
- 400 g kycklinglårfilé
- 150 g chorizo
- 1 röd paprika
- salt och peppar
- 2 dl ärter
- 100 g skalade räkor
- 1 msk hackad persilja
- 1 citron
Gör såhär:
- Skala och hacka vitlök och lök, fräs den i hälften av olivoljan. Tillsätt ris, saffran och vin, låt det koka någon minut. Häll på vatten så att det når någon cm över riset och tillsätt hönsbuljongtärningen.
- Koka sakta i ca 20 minuter. Späd med mera vatten vartefter det kokar in.
- Skär kycklingen i strimlor och choritzon i slantar, (minichorizo kan var hel).
- Dela, kärna ur och skär paprika i strimlor. Bryn kycklingen i resten av olivoljan, tillsätt chorizo, paprika och fortsätt steka i ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar och stek i ytterligare ca 2 minuter.
- Blanda kyckling och grönsaker med ris, avsluta med ärter, räkor och persilja.
- Dela citron i klyftor och servera till paellan.