Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Nudelwok med fläsk, pak choi och ostronsås

Ibland blir man förvånad över att nånting kan gå så fort med ändå smaka så gott. Den här rätten är precis så, det går riktigt fort att slänga ihop och smakar riktigt härligt av Asien!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 20 minuter
  • 500 g fläskfärs
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 cm ingefära
  • 1 röd chili eller 1 tsk chiliflakes 
  • 1 lime
  • 2 pak choi
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk honung
  • 250 g risnudlar
  • 1 dl böngroddar
  • 1 kruka koriander eller 2 msk fryst
  • olja att steka i

Gör såhär:

  1. Skiva löken och finhacka vitlök och ingefära (glöm inte att skala ingefäran). Stek skivad lök på hög värme till den är mjuk. Lägg i fläsket och låt fräsa tills det är knaprigt. Tillsätt vitlök, ingefära och chili de sista 3 minuterna av stekningen.
  2. Skär pak choi i munsstora bitar och låt steka med fläsket i 2 minuter.
  3. Häll på ostronsås och honung, limesaft och rivet limezest. Vänd runt och smaka av med ev mer ostronsås eller honung.
  4. Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen, dock 1 minut kortare. Häll av nudlarna och skölj med kallt vatten, blanda ned nudlarna tillsammans med det andra i stekpannan. Strö över finhackad koriander, böngroddar och ev lite srirachasås.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *