Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Linguine med vitlök, tomat, ruccola och solrosfrön

OCH massor av smör! Det fick inte plats i rubriken, men smör är det! Den här vegetariska pastan är en riktig höjdare. En vällagad pastarätt ska vara balanserad, nyanserad och inte översmaksatt, man får inte glömma att det är pastan som är huvudingrediens!

Du behöver:

  • 15 minuter
  • 4 pers
  • 400 g linguine (går lika bra med spagetti)
  • 250 g körsbärstomater
  • 5 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0,5 dl vitvinsvinäger + 1,5 dl vatten
  • 200 g ruccola
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • salt och peppar

Gör såhär:

  1. Koka pastan 2 min kortare än vad det står på paketet, häll av den men spara en mugg av pastavattnet.
  2. När pastan kokar: Delar du tomaterna i 4 bitar. Skivar vitlöken så tunt du kan.
  3. Smält hälften av smöret i en stor stekpanna. Tillsätt vitlöken och stek den på låg värme i några minuter, utan att den får färg.
  4. Höj sedan värmen och tillsätt tomaterna, chili, salt och peppar. Stek i ett par minuter, tillsätt sedan vinäger+vatten och låt det koka in ordentligt.
  5. Tillsätt nu pastan och resten av smöret i stekpannan. Tillsätt halva muggen av pastavattnet. Rör runt och låt alla smaker koka in i pastan i två minuter späd eventuellt med mer pasta vatten!
  6. Precis innan servering så blanda ned ruccola.
  7. Servera med rostade solrosfrön och eventuellt parmesan på toppen!

Toppen gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *