Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Laxpudding

Laxpudding. Rätten där lite lax räcker mycket längre! Enkelt att göra och oerhört gott, plus att det blir billigt också! Lite lax räcker till fler portioner än om du hade serverat en laxbit per person!

Du behöver:

  • 1 timme
  • 4 pers
  • 200 gram laxfilé utan skinn
  • 1 gul lök
  • 1 dl dill (hackad, fryst eller färsk)
  • 8-10 kokta skalade potatisar
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • + 200 gram smör till servering
  • 1 citron
  • salt
  • vitpeppar

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Salta laxen rikligt och låt stå och dra åt sig några minuter.
  3. Skiva potatisen i halvcentimetertjocka skivor. Skala och skiva löken.
  4. Skär laxen i tunna skivor.
  5. Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnsform. Toppa med tunt (väldigt tunnt) skivad citron.
  6. Smält 50 gram smör och blanda samman med mjölken och äggen. Häll äggstanningen över formen.
  7. Grädda i ugnen 45 minuter, 25 minuter med ugnsfolie över formen och resterande tid utan. Så riskerad du inte att bränna det.
  8. Skira smöret (smält det) och servera det till laxpuddingen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *