Mat är dom bästa av världar; snabb, enkel och god. Den här rätten är precis det. Du gör en härlig thaigryta med lax på samma tid som du kokar riset, det är ju perfekt!
Du behöver:
- 4 pers
- 20 minuter
- 600 g lax
- 4 vårlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chili (eller 1 tsk chiliflakes)
- 1 msk olja
- 2 msk röd currypasta
- 3 dl kokosmjölk
- 1 lime, saft
- 1 dl hackad koriander
- 150 g sockerärter
- 2 morötter
- 0,5 ask champinjoner
- 70 g babyspenat
- salt
- peppar
Gör såhär:
- Skär laxen i tärningar. Skiva vårlök, champinjoner samt morötter. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta, champinjoner, morötter och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
- Rör försiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
- Smaka av med salt och peppar och limesaft.
- Servera med ris och ev. limebitar.
En tanke om “Lax i röd curry”
Utsokt recept pa fisk med inspiration fran Asien. Inkokt lax med kokos, rod curry och cashewnotter gor du av bland annat kokosmjolk, lime, currypasta och ingefara. Servera laxen med en frasch sallad och garnera med mynta.