Middag för hela familjen
Middag för hela familjen

Kycklinggryta med svamp

Mustig och god kycklinggryta med saftig kyckling på ben. Var inte rädd för benet, det ger smak och saftighet! Och det är riktigt billigt!

Du behöver:

  • 4 pers
  • 1 timme
  • 4 port ris
  • cirka 1 kg kycklinglår
  • 2 msk smör
  • 120 g jägarbacon
  • 200 g små champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 msk kycklingfond
  • 4 dl grädde
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 krm chiliflakes
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl eller majsstärkelse

Gör såhär:

  1. Bryn kycklinglåren runtom i en het stekpanna med smör.
  2. Salta och peppra under stekningen. Lägg över i en gryta.
  3. Skär baconen i strimlor och ansa champinjonerna. Snitta purjolöken, skölj och skär den i skivor. Fräs baconen i en het stekpanna i 2 minuter. Tillsätt svamp och purjolök, rör om. Lägg över i grytan, späd med kycklingfond och grädde.
  4. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg hälften i grytan tillsammans med rosmarinkvisten och chiliflakes. Koka upp och låt grytan sjuda i 30 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Red av grytan med vetemjölet utrört i 2 matskedar vatten, koka upp och tillsätt resten av paprikan. Smaka av grytan med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *