Mustig och god kycklinggryta med saftig kyckling på ben. Var inte rädd för benet, det ger smak och saftighet! Och det är riktigt billigt!
Du behöver:
- 4 pers
- 1 timme
- 4 port ris
- cirka 1 kg kycklinglår
- 2 msk smör
- 120 g jägarbacon
- 200 g små champinjoner
- 1 purjolök
- 2 msk kycklingfond
- 4 dl grädde
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 kvist rosmarin
- 2 krm chiliflakes
- salt och peppar
- 2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
Gör såhär:
- Bryn kycklinglåren runtom i en het stekpanna med smör.
- Salta och peppra under stekningen. Lägg över i en gryta.
- Skär baconen i strimlor och ansa champinjonerna. Snitta purjolöken, skölj och skär den i skivor. Fräs baconen i en het stekpanna i 2 minuter. Tillsätt svamp och purjolök, rör om. Lägg över i grytan, späd med kycklingfond och grädde.
- Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg hälften i grytan tillsammans med rosmarinkvisten och chiliflakes. Koka upp och låt grytan sjuda i 30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Red av grytan med vetemjölet utrört i 2 matskedar vatten, koka upp och tillsätt resten av paprikan. Smaka av grytan med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.