Härligt god kyckling i rosépepparsås med ugnsrostad potatis och morrötter som toppas med härligt krispig silverlök! NEJ, det går inte att byta silverlöken mot gullök! Men ev. till rödlök!
Gör såhär:
- 4 pers
- 1 timme
- 600 g kycklingfilé
- 400 gram potatis
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk rosépeppar
- 2 msk rödvinsvinäger
- 4 dl vispgrädde 40 %
- 2 dl kycklingbuljong
- olja, till stekning
- 600 g morötter
- 1 msk olivolja
- 1 silverlök
- salt
- svartpeppar
Du behöver:
- Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta potatis och lägg i en ugnssäker form, rinlga över lite olja samt salta och peppra. Ugnsrosta i ca 45 minuter – 1 timme tills potatis blivit lite frasig och gyllene runt om.
- Skala och dela morötterna på längden. Krydda morötterna med salt och rejält med svartpeppar. Ringla över olivolja. Rosta morötterna i ca 20 minuter i ugnen.
- Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken fint.
- Stek kycklingfilén på hög värme i matolja i en stor stekpanna tills kycklingen är gyllenbrun.
- Lyft upp kycklingen och sänk värmen på plattan.
- Fräs lök och vitlök i pannan tillsammans med mortlad rosépeppar. Häll på kycklingbuljong, vinäger och vispgrädde.
- Koka upp såsen och lägg i kycklingen. Sjud tills kycklingen är klar. Smaka av såsen med salt.
- Skala och hyvla silverlöken tunt. Lägg den i kallt vatten.
- Servera kycklingen med den rostade potatisen, morrötterna och toppa med silverlöken.