Grillad paprika är något helt annat än färsk, är som en helt annan grönsak. När det får sällskap med en härligt saftig kyckling och len puré så blir det en härlig middag!
Du behöver:
- 4 pers
- 30 minuter
- 4 kyckling fileér
- 2 röda paprikor
- 1 liten gul lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- cayennepeppar
- 0,5 grönsaksbuljongtärning
- peppar
- salt
Puré - 10 potatisar (mjölig)
- 2 dl mjölk
- 100 gram smör
- salt
- vitpeppar
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp en stekpanna och stek på medelvärme tills fin färg. Sätt i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 70 grader.
- Koka potatisen mjuk och pressa genom en potatispress. Värm mjölk och smör i en kastrull, fingervarmt. Blanda i potatisen med mjölk och smör och vispa med handvisp, vispa inte för mycket för då blir det klister. Smaka av med salt och peppar.
- Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skala och skiva löken.
- Koka upp grädde, vatten och buljongtärning. Lägg i paprika och lök. Koka såsen i 10–15 min tills paprikan är mjuk. Kör den slät i en matberedare. Smaksätt med cayennepeppar och salt.
- Servera kycklingen med paprikasås, puré och kanske någon grönsak t.ex. haricot vert.