Kyckling, tomat och fetaost serverad med pasta, ris eller bulgur! Vilken kombo! Enkelt att göra och går snabbt att slänga ihop vilken dag i veckan som helst!
Du behöver:
- 20 min
- 4 pers
- 600 g kycklinglårfilér
- 2 tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl färska kryddor, går att köra torkade eller frysta med ( t ex, basilika, timjan, oregano eller rosmarin)
- 150 g fetaost
- 1 msk rapsolja
- 2 dl crème fraîche
- 1 krm svartpeppar (nymald)
Gör såhär:
- Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs några minuter på varje sida i olja. Lägg över på en tallrik.
- Kärna ur tomaterna och skär i småbitar. Hacka vitlöken.
- Hetta upp lite olja i stekpannan och stek tomater och vitlök någon minut på mellanvärme. Se upp så att inte vitlöken bränns vid.
- Blanda ner de hackade kryddorna och den smulade fetaosten och fräs någon minut.
- Häll ner den stekta kycklingen och blanda i créme fraiche. Puttra i ca 5 minuter. Smaka av med peppar.
- Servera med pasta, ris eller bulgur!